Abby Abadi bercerita bagaimana boleh baik dengan Norman, Memey

PELAKON Abby Abadi berasa simpati pada mereka yang pernah melalui pengalaman bercerai terutama si ibu kerana terpaksa berusaha untuk meneruskan kehidupan dan membesarkan anak.

Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abd Manan, 41, berkata dia percaya perceraian bukan perkara yang buruk biarpun menyakitkan kerana ia salah satu ujian daripada Allah.

“Saya simpati pada mereka yang pernah melalui perceraian terutama isteri yang terpaksa hidup dengan anak-anak yang masih kecil.

“Cumanya walaupun perceraian itu menyakitkan, saya percaya ia bukanlah perkara buruk. Ia adalah salah satu ujian daripada banyaknya ujian Allah yang lain.

Abby berkongsi tip untuk menjalinkan hubungan baik dengan bekas pasangan.

“Tak lalui, kita tak kan pernah tahu betapa kuatnya kita. Dan yang lebih penting, sama ada kita perbaiki diri selepas diuji, atau terus merosakkan lagi keadaan, pilihan di tangan kita,” katanya.

Abby memberitahu perkara itu selepas menerima banyak pertanyaan bagaimana dia boleh menjalinkan hubungan baik dengan Norman Hakim dan Memey Suhaiza selepas apa yang berlaku antara mereka.

Menurut Abby, perlu ada usaha untuk menjalinkan hubungan baik dengan bekas pasangan demi anak-anak dan paling utama jangan memburukkan pasangan baru mereka.

Katanya, paling penting juga kena perbaiki segalanya, wajib belajar mengenali Allah dan membawa agama Islam bersama-sama.

 

Keakraban hubungan keluarga Abby, Norman dan Memey dipuji netizen di laman sosial.

“Usahalah untuk jalinkan hubungan baik dengan bekas pasangan kita demi anak-anak, merendah diri, tak rugi apa pun. Paling utama, jangan burukkan pasangan barunya.

“Cukup Allah sebagai penolong kita. Janganlah asyik bercerita kita terseksa, kita teraniaya dan sebagainya. Syaitan memang seronok kalau kita bergaduh sampai bermasam muka.

“Kalau sampai berparang-parang, lagi dia suka. Jadi kawal, jangan kalah dengan dia. Paling hebat, perbaiki segalanya. Wajib kenal Allah dan bawalah Islam bersama.

“Insya-Allah bila kenal Allah, segan dah kita nak meraih simpati orang dan tak kan kita berasa kita saja sempurna,” katanya

 

Hubungan baik mereka menarik perhatian netizen di media sosial.

Hubungan antara Abby, Norman dan Memey Suhaiza mendapat perhatian netizen di laman sosial apabila mereka seronok melihat keakraban mereka berdua biarpun sudah bercerai.

Abby dan Norman bercerai pada 2008 dan menerusi perkahwinan itu mereka dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Mohamed Danish Hakim, 15, Marissa Dania Hakim, 14, dan Maria Danisha Hakim yang berusia 10 tahun.

Abby kemudiannya bertemu jodoh dengan Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 25, pada 2013 sebelum bercerai selepas 11 bulan berumah tangga.

 

Dia kemudian berkahwin dengan Muhammad Faizal Zakaria pada 14 Ogos 2015 dan bahagia sehingga kini.

 

 

 

 

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DTK

Sumber:mstar