Pakai baju longgar, Aafiyah cium perut, bawa petanda Datuk Siti bakal timang cahayamata kedua

Sebelum ini tersebar gambar penyanyi tersohor negara,Datuk Seri Siti Nurhaliza di media s0sial yang hanya bergambar bersama satu pasukan basikal dengan memakai baju yang longgar.

Dan baru-baru ini,gelagat anak kepada Datuk Siti,iaitu Siti Aafiyah mencetuskan spekvlasi sedang hamil anak kedua gara-gara aksi anaknya, Siti Aafiyah yang sering mencium perut ibunya ketika siaran langsung di Instagram.

Menerusi video itu, Aafiyah dilihat beberapa kali mencium perut penghibur nombor satu itu dengan perasaan teruja seolah-olah memberi petanda akan mendapat adik.

Gelagat itu menguatkan spekulasi isteri kepada ahli perniagaan Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa, 61, itu kini berbadan dua selepas dia mengumumkan berehat daripada industri hiburan buat sementara waktu.

Malah Siti juga sudah tidak aktif lagi menyertai aktiviti berbasikal bersama suaminya dan pernah tersebar gambar di media sosial dia hanya bergambar bersama satu pasukan sukan itu dengan memakai baju yang longgar.

Sebelum ini pada Januari lalu, Siti mengakui sedang merancang untuk memiliki cahaya mata kedua pada tahun ini.

Jelasnya, dia sudah beberapa kali mendapatkan nasihat doktor bagi proses rwatan kesuburan, In Vitro Fertilisation (IVF) seperti yang pernah dilakukan sebelum ini.

“Saya bukan semakin muda… makin meningkat usia dan sekarang sudah 41 tahun, saya target untuk dapatkan seorang lagi anak sebelum usia 43 tahun.

“Saya akan mengikut prosedur yang sama seperti sebelum ini kerana masih ada embryo yang masih disimpan.

“Kalau boleh nak sepasanglah… sekarang dah ada perempuan, lepas ni nak lelaki pula. Apa pun saya serahkan pada Allah. Sekiranya diizinkan, saya terima sahaja,” ujarnya.

 

 

 

 

 

 

Sumber: MalaysiaGazette