“Tunggu surat saman!” – Nadia Brian hilag sabar

Sudah hilang sabar! Pelakon Nadia Brian, 29, tidak akan teragak-agak melayangkan surat sam-an kepada netizen suka menabur ftnah berkaitan isu rumah tangganya.

Ama-ran itu dibuat oleh pelakon utama filem Ratu Kala Jengking itu menerusi Instagram (IG) Story miliknya.

Nadia berkata, dia terpaksa mengambil tindakan tegas jika f1tnah dilemparkan semakin menjadi-jadi.

Pemilik nama Nadia Najwa Mohamed Rashidi itu berkata tindakannya yang lebih suka mendiamkan diri apabila difitnah menyebabkan ‘kepalanya’ dipij-ak.

Katanya, dia tidak mampu bersabar kerana ia memberi kesan psikologi bukan sahaja kepada dirinya, malah ahli keluarga terkait sama.

“Bagi saya, orang luar tidak berhak mencampuri urusan rumah tangga atau peribadi orang lain. Saya tiada masalah menerimanya sekiranya sekadar memberikan nasihat. Tetapi, apabila apa yang diperkatakan boleh menimbulkan fit-nah, saya tidak boleh maafkan. Jika keterlaluan, tunggu surat sa-man.

“Mungkin tiada siapa mahu mengambil tahu hal peribadi saya jika bukan artis. Sekarang ramai yang sibuk ingin masuk campur dan seolah-olah tahu apa yang berlaku pada rumah tangga saya dengan suami, Muizz Nasruddin.

“Paling saya geram, ada yang baru dua tiga kali berjumpa saya tetapi ‘acah-acah’ sudah lama mengenali dan memf1tnah tanpa tahu hujung pangkal. Walaupun f1tnah yang dilemparkan tidak langsung menyebut nama, tetapi saya tahu orang yang dimaksudkan adalah saya.

“Jika sesiapa mahu menuduh saya cvrang, terpulanglah kepada hak mereka. Tetapi, saya percaya selagi mahkamah tidak tentukan betul atau tidak, ia hanya spekvlasi semata-mata. Kita ada undang-undang, jadi janganlah bersikap melam-pau. Jangan dijol0k sarang tebuan, tak pasal-pasal dapat surat sam-an,” katanya.

Nadia dan Muizz mendirikan rumah tangga pada 9 November tahun lalu namun masih belum dikurniakan cahaya mata.

 

 

 

 

 

 

Sumber:BH