Lambakan bugkusan barang syarikat kurier terkenal di tempat pembuagan s4mpah

Orang awam yang melalui tempat pembuagan sampah berhampiran Tanah Perkvburan Islam Kampung Bukit Kuching Tengah, Jeram, di sini, gemp4r apabila menemui lambakan bugkusan barang sebuah syarikat kurier terkenal, semalam.

Menerusi dua video berdurasi 16 saat dan 26 saat yang tvlar, ia memaparkan lambakan bugkusan barang itu dengan sebahagian daripadanya masih berbugkus dan berada di dalam guni yang tertera nama sebuah syarikat kurier.

Menurut Pengerusi Majlis Pengur.usan K0muniti Kampung (MPKK) Bukit Tengah, Saharudin Zam Zam berkata, kej4dian pembuagan bungkusan itu mula dike-san di kampung berkenaan sejak kelmarin.

“Saya menges-ahkan keja.dian ini selepas melihat sendiri lambakan bugkusan yang dianggarkan 80 peratus tertera logo syarikat kurier tersebut.

“Saya ke lokasi keja.dian selepas melayari laman s0sial Facebook kira-kira 5.30 petang dan melihat sendiri loggokan guni serta bugkusan terbabit,” katanya lagi.

Bagaimanapun, katanya, yang lebih mgejuvtkan lagi longgokan bungkusan itu kemudiannya dib4kar oleh pihak tidak bertanggungjawab pagi semalam.

“Saya tidak mengetahui sama ada bugkusan itu mengandungi barangan pelanggan atau bugkusan kosong yang seng4ja dibuag.

“Semuanya dalam keadaan berbugkus dan saya tidak tahu m0tif pihak terbabit sama ada bungkusan yang dibuag itu ada unsur sab0taj atau sebaliknya,” katanya lagi.

Saharudin berkata, beliau kemudian menghubungi syarikat kurier terbabit dan bertemu dengan kakitangan di pejabat cawangan berhampiran.

“Mereka (kakitangan) memaklumkan bungkusan dan guni yang ditemui itu bukan milik syarikat mereka.

“Saya juga tidak membuat lap0ran p0lis kerana tidak mahu menvduh mana-mana pihak yang melakukan perbuatan tersebut,” katanya.

 

 

 

 

 

 

 

Sumber:HM