“Saya kembali ke pangkuan keluarga bukan pasal job”- Siti Fazurina

Pelakon yang mencipta nama menerusi drama Dunia Anita, Siti Fazurina Mohd Famir meng4kui restu ibu bapa sangat7 penting sebelum membina mahligai perkahwinan.

Siti Fazurina yang mesra disapa Nina berkata, pengalaman hidup yang penuh berl1ku nyata banyak mengajar dirinya untuk mengutamakan keluarga dalam segenap aspek kehidupan.

“Seperti semua sedia maklum, hubungan saya dan keluarga pernah mencetuskan kontr0versi tidak lama dulu apabila mereka tidak merestui perkahwinan bersama suami.

Bukan sehari dua, tetapi lima tahun juga hidup saya kos0ng apabila berjauhan daripada mereka.

“Biarpun keluarga mentua baik dan melayan saya seperti anak sendiri, namun kekosogan itu tetap dirasai kerana ibu bapa tidak merestui rumah tangga yang dibina.

“Alhamdulillah, tawaran kerja juga semakin terbuka selepas hubungan dengan ibu bapa pulih seperti sedia kala. Malah, saya dan suami juga ketika ini tinggal bersama keluarga,” katanya.

Tambah Nina, hubungan dengan ibu bapanya mula pulih sebaik dia mengambil keputusan untuk merapatkan kembali kasih sayang yang sudah lama didambakan.

“Jujur tanpa kasih sayang ibu bapa saya akui hidup saya tidak lengkap. Saya tetap nak mereka restu perkahwinan saya.

“Jadi beberapa tahun lalu saya ambil keputusan untuk bertemu keluarga seorang diri terlebih dahulu, kemudian ibu saya minta saya bawa suami. Alhamdulillah, kini kami sangat rapat,”.

Apa pun saya kembali bersama keluarga bukan semata-mata pasal job, tetapi memang sudah niat untuk pulihkan hubungan dengan keluarga,” jelasnya.

Pada masa sama, dia mengakvi semua perkara yang berlaku itu banyak memberikannya pengajaran, terutama sekali mendapatkan restu seorang ibu.

Mengulas mengenai soal cahaya mata, Nina dan suami, Muhammad Hykal Zulkifli, 39, menyerahkan sepenuhnya kepada rezeki dan tidak mahu meletakkan tek4nan pada diri sendiri.

“Soal zuriat saya dan suami sentiasa positif dan tidak terlalu memikirkannya. Saya serahkan sepenuhnya kepada takdir Ilahi.

“Saya sendiri pernah dua kali kegugvran sebelum ini, malah doktor juga menges4hkan saya tidak mempunyai masa.lah kesih4tan. Kehidupan saya dan suami kini diser1kan dengan kehadiran anak-anak saudara,” katanya.

Pasangan itu melangsungkan perkahwinan di Masjid Jamek Sungai Pinang, Pulau Pinang pada 20 Disember 2012 berwalikan bapa saudaranya, Mohd Fahmi Freedam Shah tanpa pengetahuan ibu dan ahli keluarganya yang lain.

 

 

 

 

Sumber:HM