2 bulan selepas bergelar isteri, Sheera Iskandar mula menghitug hari

Diijabkabvlkan sewaktu musim p4ndemik pada Mei lalu, pelakon Sheera Iskandar akur apabila masih belum berpeluang mengadakan sebarang majlis resepsi mahupun bertemu dengan ibu dan bapa mentuanya di Melaka.

Sheera, 36, yang melagsungkan perkahwinan dengan seorang anggota p0lis, Mohd Halim Abdul Gani, 34, pada 3 Mei lalu berkata, banyak ag-enda mereka termasuk berbulan madu masih tertanggvh kerana Per1ntah Kawa-lan Pergerakan (PKP).

“Selepas majlis resepsi, kerajaan kenakan PKP semula dan kami memang tak dapat berjumpa keluarga Halim di Melaka,” katanya lagi .

Sheera juga hanya sempat bertemu dengan ibunya, pelakon veteran Aznah Hamid pada hari perkahwinannya sahaja.

“Memang sed1h juga. Majlis nikah diadakan betul-betul hampir kem-uncak PKP. Kalau tunggu lagi, tak tahu bila pula boleh nikah.Aidilfitri temp0h hari pun kami sambut berdua di rumah di Kajang,” katanya.

“Kas1han juga keluarga suami hanya dapat tengok kami kahwin menerusi sidang video saja. Tapi apa nak buat keadaan belum mengizinkan untuk buat majlis berikutnya.

Namun pelakon Halimah Jongag ini mega4kui pernah bertemu dengan mentua dan iparnya sebelum berkahwin, ketika kekasihnya masih bertugas di Labuan.

“Ketika itu Halim masih bertugas di Labuan. Saya dan keluarga pernah ke Melaka berjumpa keluarganya.

Alhamdulillah, hubungan memang dah rapat sebelum kahwin. Kami pun selalu bertanya khabar. Ibu bapa mentua pun datang semasa majlis merisik dan bertunang kami Februari tahun lalu,” katanya.

Dalam pada itu, Sheera mengucapkan rasa bersyukur kerana selamat juga bergelar isteri dan kini dia sedang berehat dari sebarang aktiviti lak0nan.

“Insya-Allah kalau habis PKP ini memang teringin nak pergi berbulan madu dengan suami. Sekiranya dapat ke luar negara, kami nak sangat menunaikan umrah sambil berbulan madu.

“Namun, jika belum boleh ke luar negara, saya suka laut dan mungkin ke pulau-pulau sekitar Sabah dan singgah Labuan tempat kami berjumpa,” katanya yang masih menuggu rezeki untuk menimag cahaya mata.

Ooo.. rupanya meghitug hari nak jumpa keluarga mertua, nak berbulan madu. Sabarlah ye Sheera. Mudah-mudahan impian Sheera akan tercapai juga satu hari nanti. 

 

 

Sumber:HM