Asap tebal awal pagi gemp4rkan penduduk Pulau Pinang

Penduduk Pulau Pinang digemp4rkan dengan kepulan asap hitam tebal awal pagi ini yang memenuhi ruang udara di bahagian Perai akibat keba-karan sebuah sebuah kilang pembuatan plastik.

Menurut jurucakap Jabatan B0mba dan Penyelamat negeri, pihaknya menerima panggilan berhubung kebakaran kilang yang terletak di Simpang Ampat itu pukul 3.53 pagi sebelum bergegas ke l0kasi kejadian.

Apii marak memvsnahkan kilang pembuatan barangan plastik berkeluasan kira-kira 740 meter persegi itu dengan anggaran kemu-snahan antara 60 hingga 70 peratus.

“Bagaimanapun apii dapat dik4wal pada pukul 4.35 pagi namun kerja-kerja penga-walan dan pema-daman masih dijalankan sehingga kini,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Tiada kemalan-gan jiwa serta kecederaan dalam kejadian itu dan operasi tersebut dijalankan anggota Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sungai Bakap dengan dibantu BBP Batu Kawan, Nibong Tebal dan Bayan Baru.

Sementara itu, kejadian kebak4ran dengan asap tebal tvlar di dalam media s0sial apabila ramai yang memvat naik dan berkogsi mengenainya khususnya di Facebo0k.

Sumber:Utusan