H0spital did4kwa beri vaksin “kosong”

Seorang individu mend4kwa menerima sunt1kan vaksin jenis Pfizer ‘kosong’ ketika mendapatkan suntikan di H0spital Banting, Kuala Langat, dekat sini semalam.

Susulan itu, satu lap0ran p0lis telah dibuat oleh individu terbabit.

Difahamkan kejadian berlaku pada pukul 11.30 pagi di mana dia membuat rakaman video sepanjang proses berkenaan.

Bagaimanapun sebaik sahaja selesai, dia menonton kembali rakaman video itu dan mendapati pihak berkenaan tidak menek4n jarum untuk memasukkan vaksin ke dalam badan.

“Saya melihat semula video yang dirakam di telefon bimbit dan mengetahui bahawa suntikan itu adalah kosong iaitu hanya suntikan kosong yang tidak mempunyai apa-apa vaksin,” dakw4nya lagi.

Bagi mendapatkan kepastian, individu berkenaan pergi semula kepada pihak terbabit dan bertanyakan lebih lanjut sambil menunjukkan rakaman video berkenaan.

Bagaimanapun, katanya, mereka mend4kwa telah memberikan sunt1kan vaksin membuatkan dia kemudian mendapatkan pandangan kedua daripada rakannya yang bekerja sebagai doktor.

“Saya kembali semula kepada pihak berkenaan dan memberitahu bahawa sunt1kan yang diberikan adalah kosong”.

Video berdurasi 17 saat itu kini tvlar dalam media s0sial menggunakan nama Simon Ng sejak semalam.

Sementara itu, Ketua P0lis Daerah Kuala Langat, Superintendan Ahmad Ridhwan Mohd. Nor ketika dihubungi berkata, pihaknya telah menerima lap0ran mengenai advan berkenaan dan sias4tan lanjut sedang dijalankan.

 

 

 

Sumber: Utusan