Isu Kerajaan Allah:Abby Abadi tegur Erra Fazira

Baru baru ini heb0h di media s0sial isu kalimah Allah yang digunapakai oleh seorang ahli p0litik bukan Islam sehinggakan primadona Malaysia, Erra Fazira menyuarakan ketidakpuash4tian mengenai perkara itu di Instagramnya.

Walaupun meng4kui tidak berminat dengan dunia p0litik, Erra menyatakan dia tidak senang dengan tind-akan sesetengah pihak yang sesuka hati mengguna nama Allah.

Dalam masa yang sama, di ruangan k0men, rakan artis Abby Abadi menulis agar rakyat Malaysia untuk peka dan ambil tahu mengenai urusan pentadbiran negara.

Abby dengan tegasnya berkata sebagai rakyat Malaysia, rakyat perlu mengambil tahu tentang perkara yang melibatkan negara.

Sebagai rakyat Malaysia kena ambil tahu tentang urvsan pentadbiran negara kita. Kalau nak tunggu minat baru ambil tahu hujung pangkal cerita, alamat memang diperb0dohkan jelah kita semua sampai bila-bila”, k0men Abby di Instagram.

Ujar Abby, sesetengah pihak perlu mengenepikan s0al tidak minat dan tidak mahu ambil tahu kerana ia penting untuk setiap rakyat.

Sikap ambil mudah dan tidak minat ini b0leh meletakkan negara dan rakyat di tempat yang tak sepatutnya.

Abby juga berpendapat pemimpin itu tidak mempermainkan nama Allah.

Assalamualaikum kak @errafazira jangan terpeng-aruh dengan benda yang kita tak jelas kak. Dia tak mainkan pun nama ALLAH. Dia ulas je bila tengah cakap pasal Kerajaan ALLAH. Sebab dia bukan ISLAM, jadi orang hent4m.. Susah nak terangkan dekat sini”

“Kena ambil tahu dari mula, isu ras1s ini dimainkan begitu lama sampai orang Malaysia jadi berg4duh sesama sendiri padahal yang berkvasa & menyus4hkan rakyat Malaysia selama ni orang kita sendiri. Kena ambil tahu dari hujung pangkal, m4af.” tulisnya lagi di ruangan k0men.

Abby juga berpendapat  rakyat mudah diperma1nkan dan diperb0dohkan oleh beberapa pihak tidak bertaggungjawab jika tidak tahu mengenai isu semasa pent4dbiran negara.

Erra bagaimanapun dilihat telah mem4dam hantaran terbabit tidak lama selepas itu.

 

 

 

 

Sumber:Murai