“Orang yang tak nak v4ksin ni, memang kena tutvp mulut dan diamkan diri?”

Dihujani keca-man demi keca-man selepas mel0ntarkan perkogsiannya mengenai v4ksin, dramatis terkenal Rita Rudaini tetap berpendapat bahawa golongan yang engg4n menerima sunti-kan v4ksin tidak wajar digelar ant1vksin memandangkan keputusan itu adalah hak individu.

“Kalau t0lak v4ksin tu digelar ant1v4ksin la? Ant1v4ksin ini untuk orang yang taknak dan t0lak v4ksin daripada kecil. Itu baru boleh kata, dia ant1v4ksin,” jelas pelakon Mami Jarum ini sebagai menjawab pertanyaan seorang pengikut di Instagramnya.

Tidak melatah dengan pendirian yang dibuat, Rita bagaimanapun cuba menjawab setiap soalan mahu pun keca-man yang diberikan dengan tenang termasuk perk0gsiannya mengenai hak dan keterbukaan pengambilan v4ksin di dalam kalangan rakyat Malaysia.

Rita juga mempers0alkan sekiranya orang yang telah div4ksin boleh membuat hantaran di s0sial media,jadi mengapa mereka yang men0lak v4ksin tidak dibenarkan membuat perkara yang sama juga.

Walaupun ramai di kalangan rakannya yang telah mengambil v4ksin , Rita mengatakan mereka tetap berkawan seperti biasa kerana menghormati  antara satu sama lain.

Dalam pada masa yang sama, Rita juga menyagkal bahawa dia bertind4k mengha-sut para peminat dan kenalannya agar tidak mengambil v4ksin.

“Saya nak buat apa-apa hantaran itu, adalah hak peribadi. Saya rasa video-video yang boleh bagi semangat dan info untuk saya, jadi saya k0ngsikan.

“Posting (hantaran) mengha-sut? Ada ke kapsyen saya ‘ woi jangan v4ksin’ tiada kan?

“Kalau tak suka tengok hantaran yang dimvat naik, janganlah tengok. Orang yang tak nak v4ksin ini, memang kena tutvp mulut dan diamkan diri? Kenapa saya kena ikut cakap orang,” tegas Rita lagi.

Rita sebelum ini juga memberikan pendapat di dalam Instagram Storynya bahawa umat Islam pada hari ini sudah menjadi berpuak-puak kerana kepercayaan mereka terhadap v4ksin.

Dalam satu hantaran yang lain pula, Rita turut memberi kenyataan seolah-olah tidak berpuas hati apabila ada dalam kalangan warga emas yang turut dip4ksa untuk menerima svntikan v4ksin.

 

 

Sumber:HM