COVID19:Hael Husaini paran0id, mula jauhi media s0sial, cuma fikir masa depan anak-anak

Memiliki tiga orang anak yang masih kecil, penyanyi Hael Husaini meng4kui dia par4noid setiap kali melihat angka penigkatan ke.s Covid-19 setiap hari.

Pemilik nama sebenar Hal Husaini Razmi, 33, memberitahu dia sentiasa mengambil langkah berjaga-jaga memandangkan negara belum mempunyai inisiatif atau rawa-tan untuk kanak-kanak di bawah usia lima tahun.

“Secara jujurnya, par4noid itu memang ada tapi bukan saya saja, semua orang di luar sana rasa perkara yang sama terutama mereka yang ada keluarga. 

Tiga orang anak angkat Hael.

“Sebab kita tahu masih tiada lagi inisiatif atau rawa-tan untuk anak-anak di bawah usia lima tahun. Disebabkan itu saya mengambil langkah berhati-hati,” ujarnya.

Untuk rekod, Hael mengambil anak angkat perempuan iaitu Helena pada tahun pada 2017 dan sepasang bayi lelaki kembar, Haelmy serta Haelman pada Mei lalu.

Dalam pada itu, Hael meng4kui menjadi seorang bapa bukanlah satu tugas yang mudah namun pengalaman itu membuatkan dirinya semakin matang.

Memikul tanggungjawab yang lebih besar, Hael berkata dia sanggup melakukan apa saja demi melindungi keluarga kecilnya.

“Jujurnya tugas bapa bukanlah mudah, tapi ia membantu saya daripada banyak segi antaranya seperti mematangkan diri saya.

“Kini saya ada komitmen yang lebih besar daripada diri sendiri. Saya lebih memikirkan masa depan mereka, tambah lagi dalam keadaan sebegini.

“Jadi saya sebagai bapa saya perlu melakukan apa yang penting dahulu dan mereka menjadi keutamaan saya pada ketika ini,” katanya.

Dan kerana itu juga Hael Husaini memilih menjauhi media s0sial bagi mengel4kkan tek4nan.

Akui penyanyi Haram ini, sejak akhir-akhir ini dia kurang meluangkan masa mem-uat naik hantaran dalam media s0sial, dan lebih banyak menghabiskan masa dengan melakukan kerja belakang tabir di rumah.

“Jika saya fikir tiada perkara yang mahu dik0ngsi, saya cuba ja-uhkan diri daripada s0sial media untuk menghilagkan tek4nan.

“Bukanlah saya mahu masa untuk diri sendiri tetapi disebabkan banyak perkara yang terjadi di sekeliling kita sekarang. “. jelas Hael mengakhiri perbualan. 

 

 

 

 

 

 

 

Sumber:mstar