Ebby Yus mencari jurura.wat Riyadh

Dalam hantaran terbaru di Instagramnya, pelakon dan pelawak Ebby Yus kini sedang mencari seorang jurura.wat yang pernah mera-watnya yang pengsan aki.bat sera.ngan jantung sewaktu dalam penerbangan untuk menunaikan ibadah umrah pada Oktober lalu.

Ebby atau nama lengkapnya, Muhammad Yunus Abdul Rashid, 56, meminta jurura.wat tersebut supaya menghubunginya menerusi Instagram jika terbaca pesanan tersebut.

“Assalamualaikum. Saya ingin mencari jurura.wat yang pernah membantu saya ketika saya sakit di dalam penerbangan sewaktu perjalanan menunaikan ibadah umrah.

“Katanya, dia bekerja di Riyadh, Arab Saudi. Minta tolong hubungi saya (DM) ya. Terima kasih,” tulisnya di Instagram.

Perk0ngsian pelakon sitkom Jenaka Kampung Kalut itu turut mendapat perha.tian pengikutnya dan mendoakan supaya usahanya untuk menjejaki jururaw.at tersebut dipermudahkan.

Difahamkan, Ebby sebelum ini dibantu jurura.wat terbabit yang memberikannya rawa.tan awal selepas dia mengalami sera.ngan jantung kerana terke.jut apabila pesawat yang dinaikinya bergegar ketika dalam penerbangan ke Mekah pada Oktober lalu.

Disebabkan masalah kesi.hatan, dia terpaksa ditahan di sebuah h0spital di Maldives hingga terlepas peluang untuk menyertai jadual rombongan umrahnya seperti yang dijadualkan.

 

 

 

Sumber:K0smo