“Janganlah terke.jut. Saya bukan buat benda salah. Terima kasih prihatin pada saya”- Kefli AF3

Lama menghilang dari dunia seni, tiba-tiba nama bek4s peserta Akademi Fantasia musim ketiga (AF3), Kefli menjadi perha.tian selepas perk0ngsian peminat di laman s0sial yang terke.jut mengetahui penyanyi itu kini menjadi penghantar makanan.

Kefli atau nama sebenarnya, Mohamed Zulkefli Mohamed Idir, 37, yang dihubungi mengak.ui dia sudah setahun melakukan pekerjaan itu menyara keluarganya.

Dalam masa yang sama, dia juga mempunyai sebuah gerai makan Prapp Corner di Taman Sri Rampai, Kuala Lumpur, sejak 10 tahun lalu.

“Sekarang ni saya berniaga di Prapp Corner, dah lebih 10 tahun di sini. Bisnes agak perlahan waktu Per1ntah Kawa-lan Pergerakan (PKP) dulu, saya pun buatlah apa yang patut untuk menjana pendapatan sendiri dengan menjadi penghantar makanan.

“Saya dah biasa bawa motor, jadi memang tak kek0k kalau nak melakukan pekerjaan macam ini,” ujarnya seperti yang dilap0r mst4r.

Selepas t.ular perk0ngsian seorang peminat yang terkejut apabila nama Mohamed Zulkefli Mohamed Idir muncul di aplikasi perkhidmatan penghantaran makanan ,Kefli meminta masyarakat tidak berasa terke.jut dan menyifatkan pekerjaan itu satu kega.galan.

Katanya, reaksi peminat terhadap kerjaya itu mungkin meng0res hati penghantar makanan yang lain.

Dia juga mengak.ui tidak berasa malu dengan pekerjaan itu dan menganggap ia berbal0i dan mampu untuk menanggug anak, isteri dan ibu bapanya.

“Saya tak ada rasa m.alu sebab bukannya buat benda yang sa.lah, hanya berniat nak bekerja untuk menyara keluarga.

“So far Alhamdulillah boleh hidup, nak kata kaya tu tidaklah. Tetapi cukup untuk menampung anak dan isteri serta membantu ibu bapa.

Prapp Corner boleh didapati dalam aplikasi talian Foodpanda

“Saya nak ucapkan terima kasih kepada mereka yang prihatin dan memberi k0men positif kepada saya. 

“Anggap sahaja menjadi penghantar makanan ini sama seperti pekerjaan lain di luar sana. Kerja ini berbaloi, kalau tak kenapa ramai yang jadi rider?” katanya.

Sementara itu, ditanya tentang keinginan untuk beraksi semula dalam industri seni, Kefli berkata dia masih lagi berminat dan merancang untuk hasilkan sebuah single.

”Nak kata saya berhenti terus dari melibatkan diri dalam bidang seni itu tidaklah, cuma sedar sekarang ni ada banyak persaingan.

“Kalau diberikan peluang memang saya kembali semula dalam industri seni. Ada juga plan nak buat single, cuma kalau ditanya bila itu saya masih tak pasti lagi,” ujar Keifli mengakhiri perbualan .

 

 

 

 

Sumber:mst4r