Pemuda terkejvt ibubapa meng4ku bersekedu.dukan sehingga dapat tujuh orang anak

Tiada apa lagi yang mampu diungkapkan oleh seorang anak apabila mengetahui dia adalah anak tidak s4h taraf selepas mendapati ibu bapanya selama ini tidak bernikah secara s4h.

Rahsia berpuluh tahun itu cuma terb0ngkar ketika si anak menguruskan pr0ses pernikahannya di pejabat agama.

Menerusi video dimu.at naik seorang pemuda di media s0sial, walaupun p4hit untuk ditel.an, tetapi itulah yang diala.minya ketika ini.

“Saya nak nikah, ustaz, tapi surat nikah mak ayah tak ada. Tapi ayah dah buat surat aku.an sump4h.

“Kenapa lah susah sangat pejabat nak bagi orang nikah. Nak suruh kami berz.ina ke? Nak tanggug d0sa kami ke?” Jelas video tersebut.

Individu berkenaan menyatakan pihak pengurusan seperti ingin meny.ulitkan proses pernikahannya.

Walau bagaimanapun, perkara tersebut berpun.ca daripada ibu bapanya sendiri kerana ga.gal untuk melampirkan surat nikah rasmi serta mencet.uskan masa.lah penentuan nasab.

Akhirnya, ibu bapa pemuda itu menga.ku bahawa mereka tidak pernah bernikah dan lebih mengeju.tkan lagi apabila mereka sudah memiliki tujuh orang anak hasil berseke.dudukan tanpa ada sebarang ikatan yang s4h.

Lebih menyed.ihkan apabila ditanya mengapa tidak menyelesaikan ma.salah berkenaan sejak dari awal lagi, mereka mengatakan tidak tahu bagaimana hendak urus perkara tersebut kerana ris.au dikenakan den.da.

Susulan daripada itu, anaknya memerlukan wali hakim untuk bernikah kerana statusnya adalah anak tidak s4h taraf manakala ibu bapa kepada individu terbabit juga perlu bernikah.

 

 

 

 

Sumber:Berita Harian