Walaupun Tobat cemerlang bersama Ajak dan Ropie, Bell tak lupa jasa Shuk

Mengundang rasa se.bak penonton menerusi sebaris ayat yang diucapkannya pada pementasan Maharaja Lawak Mega (MLM) dua minggu lepas, pelakon dan pelawak, Bell Ngasri, 41, mela.hirkan rasa terha.ru dengan kata-kata semangat yang diterima.

Seperti yang dilap0rkan oleh Utusan Malaysia, Bell atau nama sebenarnya, Nasrizal Ngasri, tidak meyangka ramai yang terke.san dengan ayat yang dil0ntarkannya pada malam itu.

Bell juga berterima kasih pada pihak media yang sudi berk0ngsi kisah Tobat kepada masyarakat.

Ulas Bell,dia, Ajak Shiro dan Ropie sentiasa melihat kembali pementasan kumpulan Tobat yang terdahulu untuk memperbaiki mutu persem.bahan mereka pada setiap minggu.

Bell juga percaya anggota asal kumpulan Tobat, iaitu Shuk Sahar sentiasa bersama-samanya dalam MLM2021 dan berterima kasih kepadanya.

“Apa pun, saya tak lupa jasa sahabat saya, Ajak Shiro, Ropie dan tak dilup.akan Shuk Sahar yang saya percaya sentiasa bersama-sama dalam MLM2021,”katanya.

Kumpulan Tobat sebelum ini disertai oleh Bell, Ropie dan Shuk Sahar sebelum tempat Shuk digan.tikan oleh Ajak Shiro selepas Shuk mengun.dur diri atas masa.lah yang tak dapat diel4kkan.

Terdahulu, pada minggu kelapan MLM2021, Bell menerusi segmen pertama pertandingan dengan tema Majlis Keraian telah mel0ntarkan dialog berbunyi ‘Aku dari kecil melawak tak pernah menang satu anugerah pun’.

Selain itu, satu lagi dialog Bell yang turut menye.ntuh hati banyak pihak ialah apabila dia menyebut ‘Aku lapan kali dah masuk MLM, tujuh kali tersin.gkir awal. Minggu kelapan ini paling jauh yang aku pergi’.

Dalam pada itu, pelakon ini turut meletakkan harapan agar pengikut dan peminat terus hadir dengan sok0ngan yang tidak berbelah bahagi kepadanya dan kumpulan Tobat yang menyertai pertandingan tersebut.

“Saya harap adalah yang suka dan minat dan paling penting, naklah mengundi kami. Kumpulan ini kerdil macam saya juga. Tapi naklah juga merasa setaraf dengan kumpulan-kumpulan terbaik yang ada di pentas MLM ini.

“Apa pun, kepada semua, terima kasih daun keladi,”katanya.

Kumpulan Tobat akan beren.tap pada miggu akhir MLM2021 Jumaat ini bagi merebut gelaran juara bersama kumpulan lain antaranya Boro, Puteh dan Bahye. 

Good luck Tobat! 

 

 

 

 

 

Sumber:Utusan