‘Abang Viva’ n4fi lantik orang tengah kumpul dana banjir

Boleh dianggap sebagai “wira banjir”,kepopularitian sekelip mata yang dikec4pi Azwan Omar,29,atau lebih dikenali sebagai ‘Abang Viva’ membuatkan ada pihak yang cuba mengambil kesempatan atas namanya.

Ini kerana baru-baru ini dia disapa pertanyaan kerana ada pihak yang mengumpul dana untuk magsa banjir menggunakan namanya.

Justeru itu, Azwan meminta orang ramai supaya berwaspada dengan mana-mana pihak yang mengambil kesem.patan dengan menggunakan namanya.

Katanya dia tidak pernah melantik mana-mana pihak meminta duit dan mengumpul dana di atas namanya apatah lagi mengenakan bayaran dalam mendapatkan khidmatnya.

“Assalamualaikum…hari ini ada hamba Allah yang mengatakan kepada saya ada seseorang yang menggunakan nama saya untuk meng4ut keuntungan.

“Sejujurnya saya tak pernah melantik sesiapa untuk menjadi P.A (pembantu peribadi) atau orang tengah jika ingin menghubungi saya.

“Saya juga tidak pernah mengenakan apa-apa bayaran jika ingin menggunakan khidmat saya apatah lagi jika ingin bercakap dengan saya semata-mata.

“Di bawah saya akan sertakan nombor telefon saya jika ingin menghubungi saya.

Saya memoh0n maaf jika saya terlambat atau tidak menjawab panggilan kerana mungkin saya sedang bekerja. 016-4244643,” jelasnya dalam satu hantaran di Facebo0k, hari ini.

‘Abang Viva’ menjadi perhatian di media s0sial apabila sanggup datang dari Melaka ke Lembah Klang untuk menyelam-atkan magsa banjir.

Azwan kini sudah berada di Temerloh meneruskan misinya bagi memb4ntu m4ngsa banjir di daerah tersebut.

Difahamkan, Azwan yang menaiki sebuah kereta jenis Perodua Viva sambil membawa sebuah bot miliknya hanya berbekalkan RM50 hingga digelar sebagai ‘Wira Banjir’.

 

Sumber: Utusan