“Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan! –

Jarang penyanyi bernama Faizal Tahir bercerita mengenai anak-anak dan isterinya. Baik di laman sosial mahupun di media cetak dan elektronik. Hanya sesekali dia memuat naik gambar anak-anaknya.

Namun baru-baru ini, menerusi satu perkongsian di laman instagramnya, penyanyi Assalamualaikum ini memuat naik video solat sambil ditiru oleh anak kecilnya.

Ramai yang kagum dan suka dengan perkongsian tersebut. Walaupun baru berusia 3 tahun, namun Khalid Al- Walid nampak comel dan mengikut pergerakan ayahnya bersolat biarpun hanya memakai lampin dan berkasut. Nampak lucu tapi cukup bermakna.

Dengan kapsyen “Don’t tell them. Show them.”  mungkin Faizal ada maksud tersendiri berkenaan hal tersebut. Mungkin juga dia mahu menyatakan dalam mendidik anak-anak menunaikan solat, ibu bapa yang patut menunjukkan contoh supaya diikuti oleh anak-anak.

Apapun salute dengan cara yang dipraktikkan oleh Faizal Tahir ini. Boleh dimanfaatkan oleh ibu bapa yang lain juga kan.

 

Perkongsian tersebut nyata mendapat respond yang cukup positif dari pengikutnya. Rata-rata melahirkan rasa kagum tak kurang yang mengakui video tersebut menyentuh hati mereka.

Sejuk perut ibu mengandung

fawzaniefauzi_Betul2 saya setuju🤗🤗…mak saya selalu solat sebelah adik saya yg baby… After adik saya dalam setahun lebih dia start solat tiap Kali dengar azan *rumah mmg dekat dgn masjid pun…so betullah actions speak louder than words 💪💪

ezranel@ezlynnariffin Terbaik lh, sejuk perut ibu ngandungkan ank Syurga nie

nurfakhriah_razakComel je..alhamdulillah semoga membesar menjadi anak soleh yerk😊

Menyentuh hati

fazszeyBijaknya dia

hanan_hanountiSubhanAllah !!! ❤💜

sitimisriyamenyentuh emosi saya.

yapbouy@addy_crimson ☺☺☺….me mean saya….l mean aku…..

yapbouy@zrzuraida kata rasulullah solat tu umpama berbisik2 dgnNya.tujuan solat is utk mendekatinya….Dari itu Kita memahaminya….lantas melaksanakn perintahnya✌

twrylytyzbببشک

wiacastellaahaha. omey sangat

Sumber: IG faizal_tahir