Aiza lem4s selamatkan ibu. Pun.ca kereta terjvnam dikenalpasti

Hanya dua jsad ditemui dalam Proton Persona yang terjvnam ke dalam Tasik Lake Resort Serdang,yang virl di  media s0sial semalam dan bukannya 4 orang seperti yang diperkatakan ramai.

K0mander Operasi, Mohd Hafiz Suhaimi berkata, hasil seIaman yang dilakukan anggota Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) mendapati hanya dua mngsa ditemui terperngkap dalam kereta berkenaan.

“Dua mngsa terbabit yang juga dua beranak, Nor Aiza Hashim, 28, dan ibunya, Hasmah Mat Isa, 68, ditemui terperngkap dengan pintu yang tertutup.

“Jarak dari tebing ke tasik kira-kira 10 meter pada kedalaman kira-kira lima meter,” katanya ketika ditemui di lokasi kjadian hari ini.

Turut serta dalam 0perasi itu, Ketua BaIai B0mba dan Penyela.mat (BBP) Serdang, Mohd Faiz Helmi.

Mohd Hafiz berkata, kedua beranak itu dipercayai Iemas dalam kenderaan.

Beliau berkata, pada awalnya Nor Aiza sel4mat dan berada di luar kenderaan tetapi dia cuba menyelamatkan ibunya selepas kereta itu terjvnam ke tasik.

“Ketika itu empat orang awam cuba membantu menyela-matkan dua beranak berkenaan namun gagaI sebelum pasukan bomba tiba di lokasi,” katanya.

Mohd Hafiz berkata, Proton Persona itu berjaya dinaikkan jam 11.02 malam dan kedua-dua mngsa diserahkan kepada poIis untuk tind4kan lanjut.

“S.iasatan awal mendapati, kereta itu berada di kawasan parkir tasik berkenaan sebelum pemandunya dipercayai terte.kan pedal minyak menyebabkan kenderaan itu bergerak ke depan lalu meIuncur masuk ke dalam tasik.

“Kedua-dua mngsa dipercayai terper4ngkap di dalam kenderaan sebelum Iemas,” katanya dalam kenyataan di sini, malam ini.

Dalam k.ejadian petang semalam, sebuah Proton Persona dilap0rkan terjvnam ke dalam Tasik Lake Resort, Serdang.

Berikutan itu, pasukan b0mba berusaha mencari mngsa yang dipercayai berada dalam kereta berkenaan.

 

 

 

 

Sumber: Informasi Terkini