‘Zizi tak layak terima pujian’

Perkogsian video penyanyi Zizi Kirana yang bercuti bersama suaminya, pelakon Yusuf Bahrin di Instagram mendapat resp0n positif dari warga maya.

Menerima pujian kerana kekal menjaga aurat seorang muslimah iaitu berstokin serta berpakaian labuh di sebuah pulau
walaupun bercuti dengan suami, pelan.tun lagu Eh itu berasa terh.aru.

Zizi atau nama sebenarnya, Nur Fazelah @ Zizie Mad Tahil, 36, berkata, dia tidak layak mendapat pujian menggunung yang dititipkan ramai peminat.

Katanya, dia sendiri masih sedang belajar untuk menjadi seorang muslim yang lebih baik dari hari ke hari.

“Saya rasa macam tak layak terima pujian daripada orang ramai. Tetapi, saya sangat menghargai d0a-d0a yang dipa.njatkan mereka. D0a saya juga buat semua yang sedang dalam usaha menjadi muslim yang lebih baik.

“Kita belajar sama-sama dan perlahan-lahan mencari reda Ilahi. Saya sebenarnya seg.an orang puji hanya kerana pakai stokin, berpakaian labuh pergi pantai. Pada masa sama, saya juga berasa sangat terh.aru ramai mendoakan kesejahteraan saya,” katanya.

Ujar Zizi, selepas video yang dimvat naik dalam Instagram mer4ih perhat.ian, ramai dalam kalangan peminat yang meminta tips daripadanya untuk kekal istiqamah.

“Sejujurnya, ramai yang hantar Direct Message (DM), k0men minta ti.ps bagaimana nak istiqamah.

“Saya pun tak tahu nak resp0ns macam mana. Apa yang saya boleh katakan, kita belajar sama-sama. Tak kisahlah perlahan-lahan atau lambat, yang penting kita terus berusaha nak jadi muslim yang lebih baik dari semalam,” katanya lagi.

Mengulas perkemba.ngan seninya, Zizi bakal muncul dengan sebuah lagi single menjelang awal tahun baharu nanti.

“Lagu baharu nanti lebih kurang rentaknya macam single sebelumnya iaitu Eh. Masih mengekalkan muzik hip hop nusantara. Komposernya juga orang yang sama iaitu Altimet,” kata Zizi.

Zizi berkahwin dengan pelakon Yusuf Bahrin, 29, pada 19 September lalu selepas dua bulan berkenalan ketika bersama-sama terlibat dalam program All Together Now Malaysia.

 

 

 

 

Sumber:k0smo