Yasin lepas tanpa bebas, selamat dari hukum4n gantung sampai m4ti

Penyanyi nasyid dan komposer, Muhammad Yasin Sulaiman, mengucapkan syukur selepas dia dibebaskan daripada tud-uhan menged-ar d4dah berbah4ya jenis g4anja.

Yasin berkata, keputusan itu merupakan satu perkembangan positif bagi dirinya.
“Alhamdulillah, saya mengikut pr0ses dan perunt-ukan undang-undang sedia ada dan saya amat bersyukur dengan keputusan ini.

“Tidak lupa juga ucapan terima kasih saya kepada rakan dan keluarga yang banyak memberikan sokongan, merekalah sumber kekuatan utama saya,” katanya kepada media ketika ditemui di pekarangan Mahk-amah Majistret, di sini, pada Rabu.

Sementara itu, abang Yasin, Zain Sulaiman,50, berkata, mereka sekeluarga bersyukur dengan keputusan Mahk-amah Majistret hari ini biarpun adiknya itu tidak dapat beraya bersama pada Aidiladha nanti.

“Kami semua bersyukur dengan perkembangan ke.s ini, walaupun Aidiladha ini kami tidak dapat beraya dengannya, namun Alhamdulillah, kami lega dengan perkembangan k.es yang Yassin hadapi ini.

“Saya harap rakan-rakan, teman akan terus mendoakan untuk Yasin,” katanya.

Terdahulu, Yasin terlepas daripada huku-man gantung sampai m4ti selepas Mah-kamah Majistret melepas tanpa membebaskannya daripada tudu-han
mengedar d4dah berb4haya jenis ganja anggaran berat 214 gram, Mac lalu.

Bagaimanapun dia ditvduh atas kesa-lahan miliki d4dah jenis k4nabis seberat 193.7 gram yang jika sabit kes4lahan memperuntukkan huk-uman penj4ra seumur hidup atau tidak kurang lima tahun penj-ara dan tidak kurang 10 seb4tan.

Sumber: Awani