Pes4kit meniggal dunia 3 tahun lalu minta tolong frontliner datang rumah pukul 3.30 pagi

Di laman TiKTok kini sedang tu-lar perkogsian seorang ‘frontliner’  bercerita pengalamannya pernah menerima sebuah panggilan mi-steri oleh seorang pes-akit yang rupanya telah meniggal dunia 3 tahun lalu!

Menerusi perkongsian video oleh @medicalasiststant di laman aplikasi TikTok, dia bercerita pengalamannya pada tahun 2017, di mana dia berdepan dengan situasi mi-steri apabila mendapat panggilan kece-masan dari sebuah rumah pada jam 3.30 pagi.

Menerusi panggilan tersebut, dia diberitahu terdapat pesakit dilaporkan tidak sedarkan diri dan meminta pihak h0spital menghantar ambulans ke sana.

“Saya mendapat panggilan pada pukul 3.30 pagi, menyatakan nama dan alamatnya mengatakan tidak sedarkan diri di rumah, dalam 15 minit saya, pemandu dan seorang petugas bergerak ke rumah yang dialamatkan.

“Sesampainya saya di rumah berkenaan, rumah gelap gelita. Bagi salam tak ada yang menyahut. Kemudian saya telefon balik ke klinik untuk menye-mak alamat rumah dan semuanya betul,” ujarnya.

Tambahnya lagi, selepas berasa pel-ik dengan situasi yang dialami mereka, petugas barisan hadapan itu kemudian bertindak untuk menelefon nombor yang digunakan oleh pesa-kit tersebut tetapi nombor tesebut tiada dalam perkhidmatan.

“Bila saya telefon semula nombor telefon pesakit, tiba-tiba tiada dalam perkhidmatan. Cema-s rasanya. Sedang bercakap dengan pemandu, tiba-tiba dengar bunyi burung hantu dari atas bumbung rumah, terus kami bergegas tinggalkan rumah itu,” jelasnya.

Keesokan harinya, mereka pergi memeriksa nama pesak-it di klinik dan alangkah terkejutnya nama individu itu sudah meninggal dunia tiga tahun yang lalu.

Perkongsian video tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada pengguna media s0sial yang berasa sera4m dalam pada masa sama terasa lucu apabila hantu itu didak-wa telah ‘Acam’ frontliners tersebut.

“Kesian han-tu zaman sekarang ini, dia terlalu b0san sampai tak tahu nak buat apa, jadi dia telefon abang-abang ‘frontliners’ suruh datang ke rumah dia,” kata @Suhaila86.

“Mungkin dia nak minta tolong abang-abang itu supaya bagitahu warisnya, dia memerlukan perto0longan di alam sana dan mungkin dia minta supaya waris mendoakannya,” ujar @Intanabdkarim.

“Sera-mnya kalau dapat panggilan suruh ambil lepas itu sampai-sampai rumah tak ada orang, video itu lalu pula dekat telefon waktu maghrib memang meremanglah duduk seorang-seorang dekat rumah,” jelas @Puterihuz. –

 

 

Sumber:K0smo