IG tidak dig0dam,Nonny Nadhirah megaku berubah ke imej lama

Dunia hiburan tanah air gemp4r apabila pelakon dan penyanyi Nonny atau nama sebenarnya Nonny Nadirah Zainuddin, 31, memvatnaik penampilan terbaharunya dengan sebuah video berdurasi 48 saat seorang wanita berbaju putih berpenampilan s3ksi dan mengenakan stokin jaring di Instagram.

Walaupun wajah wanita mist3ri itu ditutup dengan alat pelindung muka, Nonny mengaku bahawa itu adalah dirinya.

Perkara tersebut dis4hkan sendiri oleh rakan baik Nonny sendiri iaitu penyanyi yang kini bergelar usahawan, Mila Jirin.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagramnya, Mila memaklumkan bahawa Nonny sendiri mengakui video wanita s3ksi yang diperkatakan ialah dirinya.

Aku 100 peratus percaya itu bukan kau. Aku cakap pada diri, Instagram kau kena g0dam. Tapi bila kau cakap itu adalah kau, luluh hati aku. S3dih, sangat s3dih. Aku rasa macam nak ke Sabah semalam juga jumpa kau dan dengar apa masalah kau,” tulis Mila.

Dengan perasaan s3dih, bekas juara program Akademi Fantasia musim kelima (AF5) itu turut meninggalkan kata-kata nukilan buat sahabat baiknya itu.

Nukilan buat sahabatku Nonny Nadirah. Semalam aku mengg1gil lihat Instagram kau. Aku telefon kau, alhamdulillah dapat bercakap sekejap. Aku sangat sed1h. Sed1h kenapa aku tak boleh ada tepi (dekat) untuk dengan semua kelvh kesah kau.

“Non (panggilan Nonny), aku mohon jangan buat perkara-perkara yang bercaggah dengan perintah Allah SWT. Non aku mohon, jangan sia-siakan hidayah yang dihadiahkan oleh Allah SWT. Non aku mohon l4wan g0daan syaitan! Ramai yang sayangkanmu Non,” ujar Mila dalam Instagramnya.

“Nonny Nadirah ingat tak waktu kita di Mekah dan Madinah? Non, kau adalah seorang yang sangat baik! Bila berpeluang rapat denganmu (sangat-sangat rapat) hingga kita ke Mekah dan Madinah sama-sama menunaikan Umrah.

“Kau peluk aku dan menagis waktu kita habis ibadah Umrah atas Bukit Marwah. Kau peluk aku kuat dan menangis sambil ucapkan terima kasih bawa kau ke tanah suci. Aku puji kau nampak cantik bertudung, aku mohon pada Allah SWT agar kau kekal bertudung.

“Alhamdulillah bila kau buat keputusan nak berhijrah selepas pulang daripada umrah, aku antara hamba Allah SWT yang paling seronok,” katanya.

Dalam hantaran itu juga, Mila turut memohon supaya Nonny tidak berubah ke arah kehidupan lagha dan penuh s1a-s1a.

“Ramai sayangkan kau, Allah SWT sayang kau,” ujarnya.

Seb4k pulak baca luahan Mila.  Apapun didoakan yang baik-baik sahaja buat Nonny.

 

 

 

 

Sumber:K0smo