“Elok juga dia (Anita Sarawak) tak berhubung dengan Kak Noor”

Bekas pelakon popular, Noor Kumalasari baru-baru ini ada berkogsi perkembangan terbaru kakaknya,penghibur berstatus superstar, diva Anita Sarawak selepas 10 tahun hilag tanpa jejak.

Kata pemilik nama lengkap, Noor Kumalasari Mohamed Taib itu, Anita atau nama penuhnya, Ithnaini Mohd Taib, 69, berada dalam keadaan sihat walafiat di samping suami tercinta, Mohammad Mahathir Abdullah di Amerika Syarikat (AS).

“Setiap kali raya memang dia akan telefon. Dia di AS dan kalau waktu raya dia akan telefon kakak sulung. Kebetulan kalau Kak Noor ada ketika dia telefon, baru boleh bercakap dengannya dengan Mahathir.

“Elok juga dia (Anita) tak berhubug dengan Kak Noor sebab papar4zi ramai dan suka kac4u,” katanya seperti dipetik dalam sebuah rancangan hiburan televisyen.

Ditanya olehpengacara program terbabit, Awal Ashaari tentang keadaan kesih4tan kakaknya, Noorkumalasari menjawab: “Alhamdulillah. Setakat ini, dia sih4t bersama dengan abang Mahathir.”

Sebelum ini, Noorkumalasari yang juga merupakan penyanyi dan pelakon popular era 1980-an, menges4hkan kakaknya yang sering dibahasakan Kak Nita itu sudah bersara daripada bidang nyanyian kerana mahu memberi tumpuan terhadap perniagaan hartanahnya di Amerika Syarikat.(AS)

Namun setelah kembali ke AS pada 2012, Anita yang cukup dikenali menerusi lagu Akhirnya Kini Pasti itu terus menghilagkan diri daripada peminat bahkan tidak pernah dapat dihubugi oleh mana-mana med!a.

 

 

Sumber:Kosmo