“Tolong doakan abang ipar saya”- Shuib

Belum pun seminggu penyanyi Siti Sarah meniggal dunia, industri tempatan dikejvtkan lagi dengan satu berita apabila abang kepada penyanyi itu, Ahmad Firdous Raissuddin dimasukkan ke H0spital Serdang, Selangor, akib4t positif Covid-19.

Shuib berkata, selepas lapan hari abang iparnya itu dikuarantin, tahap oksigen Ahamd Firdous semakin menurun membuatkan beliau dikejrkan ke H0spital dengan segera.

“Sudah lapan hari abang ipar saya dikuarantin. Oksigen dia juga semakin menurun, tapi keadaan dia masih lagi stabil dan dira-wat di H0spital Serdang,” katanya.

Jelas Shuib lagi, dia menjadi fobia dengan virus pembu-nuh itu dan mena-sihatkan abang iparnya supaya tidak menunggu lama untuk mendapatkan rawa-tan.

“Saya jadi fobia. Apabila abang ipar saya menjalani pemerik-saan tahap kandungan oksigen antara 94 dan 95 peratus.

“Saya cakap, tak payah tunggu lama-lama, pergi dapatkan rawa-tan segera. Saya mohon, tolong doakan abang ipar saya,” katanya.

Dalam masa sama, Shuib berkongsi nasihat kepada orang ramai agar sentiasa memberi penekanan kepada penjagaan kesih-atan diri.

“Apabila sudah berlaku perkara macam ini, kena ada kesedaran untuk menjaga kesiha-tan. Kita kena periksa diri apa diperlukan, apa vitamin yang kita kena ambil dan bagaimana nak menjaga sistem imunisasi.

“Kalau ada anggota keluarga dijagkiti Covid-19, kita kena tahu apa kita kena buat. Kena ada oksimeter. Ini benda wajib ada sekarang,” katanya.

Shuib juga menek4nkan kepentingan vaksin dalam situasi p4ndemik sekarang.

“Jurura-wat yang bertemu saya meminta saya supaya menas-ihatkan semua mengenai kepentingan vaksin. Menurutnya, setiap hari mereka menguruskan orang yang dijagkiti, yang ny4wanya diambil.

“Sekurang-kurangnya, apabila kita sudah disvntik vaksin, bukanlah kita betul-betul selamat, tetapi itu adalah usaha kita untuk mengek4ng jagkitan,” katanya.

Terdahulu, penyanyi Siti Sarah dis4hkan meniggal dunia akib4t Covid-19, kelmarin.

 

 

 

 

Sumber:HM