Bukan di bawah pengaruh d4dah, bapa mertua syak suspek ada masalah di tempat kerja

Seorang bapa tidak menyangka perkahwinan anaknya akan berakhir dengan trag-edi menyayat hati.

Rosman Ahmad, 58, berkata, dia terkejut ketika melihat anak perempuan dan cucunya berlumuran dar-ah dan sudah tidak bernyawa dipercayai dikelar oleh menantunya sendiri.

“Sejak berkahwin, pasangan itu hidup bahagia. Anak saya dan menantu memang anak yang baik. Mereka tiada mas-alah. Saya tidak pernah dengar mereka bergaduh.

“Cuma akhir-akhir ini, saya tahu menantu saya tiada pekerjaan tetap selepas berhenti kerja beberapa bulan lalu. Mungkin dia ada mas4lah tempat kerja.

“Dulu dia ada buat kerja pembersihan di stadium, lepas itu dia berhenti kerja. Kemudian saya dapat tahu dia hanya kerja sambilan mencuci kapal di Pasir Gudang dan bantu kerja penyediaan makanan,” katanya ketika ditemui.

Rosman juga men4fikan menantunya itu seorang yang panas baran.

Dalam perkembangan terkini, P0lis menges4hkan suspek yang membvnuh isteri dan bayi lelaki yang ditahan semalam, bebas daripada penyalahgunaan d4dah.

Menurut Ketua P0lis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Raub Selamat berkata, ia berdasarkan ujian sarigan air kencing yang dilakukan suspek sejurus penahanan.

“Suspek dis4hkan negatif dadah dan m0tif kejadian itu masih lagi dalam sias-atan,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Mengenai dakw-aan suspek mungkin kemurungan yang mendorong tind-akan itu, Raub tidak mengulas lanjut.

“Nanti saya ‘update’ (maklumkan perkembangan),” katanya.

Polis mena-han suspek berusia 25 tahun di kawasan Permas Jaya pada 2.45 petang semalam selepas disy4ki mengelar isteri dan anak lelakinya hingga meniggal dunia di Kampung Bakar Batu.

Sejurus kejadian, suspek dikatakan melarikan diri dalam keadaan b0gel dengan menunggang motosikal, hingga video dan gambarnya tvlar di media s0sial.

Sumber:HM