“Walaupun berkaitan orang lain, perkara dah berlaku, saya sudah tiada airmata untuk dita.ngisi”

Dunia seni tempatan dike.jutkan dengan berita perpi.sahan dramatis Shakilla Khoriri dengan penyampai radio, Fizi Ali yang baru sahaja 3 tahun mendir.ikan rumahtangga.

Berita sed1h itu dikogsikan oleh Fizi sendiri menerusi Instagram miliknya semalam.

Percera.ian pasangan romantis itu membuat banyak pihak tert4nya-t4nya pun.ca perp.isahan kerana selain selalu berk0ngsikan momen bahagia bersama di media S0sial, tidak kedengaran lagusg desas desus kere.takan perhvbungan mereka.

Menerusi p0rtal Berita Harian,  Shakilla berkata, dia kini berada dalam keadaan baik, namun, percaya apa yang berlaku sudah ketentuan Tuhan walaupun dia dan Fizi pernah cuba memperbai.ki hubgan mereka.

“Jika ditanya apa perasaan, saya memang sangat sedi.h hingga tahap sudah tiada air mata untuk ditan.gisi. Sayang memang terlalu sayang pada ika.tan kami tiga beranak, tetapi saya lebih percaya pada ketentuan Allah,” katanya lagi.

Ketika diasak pu.nca perpis.ahan, Shakilla menyifatkan ia terlalu peribadi untuk dik0ngsi, malah, cukup sekadar orang ramai tahu mereka sudah berpis.ah.

Shakilla atau nama sebenarnya, Nurul Shakilla Mohd Khoriri berkata, dia dan Fizi berada dalam industri hiburan, jadi tidak mahu salah memberi kenyataan akan menjadi cerita lain.

“Walaupun ia berkaitan dengan orang lain, tetapi perkara ini sudah berlaku. Jadi, saya cukuplah dengan penjelasan ini,” katanya.

Tambah pelakon drama Geng Tadarus itu, ia berikutan ramai sudah mula menuding jari.

“Ada yang mendoakan baik-baik untuk kami, ada juga sudah mula menuding jari, sa.lah saya atau Fizi. Jadi, untuk tidak mengervhkan keadaan dan tidak membuka a1b sesiapa, saya, Fizi atau sesiapa sahaja ambil keputusan tidak bercerita mengenai pun.ca perpis.ahan”

“Saya anggap ada seb.ab atau fakt0r yang membuatkan kami berpis.ah daripada kesal.ahan saya atau Fizi. Ia juga menjadi pr0ses pembelajaran sebagai manusia agar belajar daripada pengalaman pada masa hadapan.

“Sebab saya tak tahu apa yang bakal dilalui pada masa depan. Jika antara saya dan Fizi bertemu dengan pasangan baharu, kami tidak akan mengul.angi kesal.ahan sama,” katanya.

Berk0ngsi mengenai anaknya, Ameena Sofia yang kini berusia dua tahun, Shakilla  berkata dia dan bek4s suami akan bergilir menjaga permata tuggal mereka.   

“Pr0sesnya sama sahaja seperti kami masih bersama, cuma kini, sudah tidak tinggal sebumbung,” katanya.

Tambah Shakilla, dia akan berk0ngsi perkara sebenar dengan Ameena apabila anaknya sudah boleh memahami.

“Saya tidak mahu Ameena mendengarnya daripada mulut orang lain, jadi saya memang ada merancang untuk memberitahunya.

“Sekarang pun saya perlahan-lahan menjelaskan kepadanya walaupun Ameena tidak faham apa yang berlaku,” katanya.

Dalam pada itu, Shakilla berterima kasih kepada peminat mendoakan yang baik-baik buatnya sekeluarga. “Doa baik-baik bukan doa kami kembali bersama, tetapi doakan masa depan yang baik untuk saya, Fizi dan Ameena.

“Jangan ris4u, Ameena tidak akan kurang kasih sayang apabila ibu bapanya sudah berpi.sah. Saya dan Fizi akan bersama menjaga Ameena, insya-Allah,” katanya.   

Terdahulu, Shakilla dan Fizi mendirikan rumah tangga pada 18 Februari 2018 dan dikur.niakan cahaya mata perempuan, Ameena Sofia berusia dua tahun.

 

 

 

 

Sumber:Berita Harian