Permintaan Zamani tarik diri awal kerana kesihatan tidak diendah” -Pengurus Zamani dedah kisah sebenar

SHAH ALAM: Penyanyi Zamani dikatakan telah menawarkan untuk menarik diri dalam Gegar Vaganza 5 (GV5) pada malam Ahad atas faktor kesihatan.

Namun permintaan itu tidak diendahkan pihak produksi yang tetap mahukan penyanyi itu membuat persembahan yang akhirnya memalukan dirinya apabila dia gagal menyanyi.

Perkara itu didedahkan oleh pengurus artis berkenaan Johan Aziz sebaik rancangan itu berakhir.”Dalam apa jua program hiburan TV kerjasama antara penerbit dan artis itu wajib.

Adalah wajar penerbit/team produksi GV5 mengambil keputusan bijak untuk tidak teruskan Zamani menyanyi.


Pengacara Jihan dan Nabil turut memberi sokongan kepada Zamani.

“Perlukah untuk menaikkan rating rancangan lalu memalukan penggiat seni? Walaupun dah diberitahu keadaan kesihatan tak mengizinkan dan permintaan tarik diri dari awal tak di endah.

“Adakah ini namanya industri hiburan,” kata Johan menerusi hantaran status Facebook miliknya.

Dalam pada itu Zamani yang tersingkir pada minggu kelima ini bernasib baik apabila penaja utama program iaitu Datuk Seri Aliff Syukri menggunakan imunitinya untuk mengekalkan penyanyi itu minggu hadapan.

Menurut juri tetap, Datuk Ramli MS, dia menyedari Zamani mempunyai masalah suara sebelum malam latihan konsert tersebut dan meminta penyanyi itu membuat pemeriksaan doktor.

“Zamani memang sudah sakit dan peti suara dia betul-betul dah koyak sebelum malam sesi latihan lagi. Saya dah cuba turunkan not lagu tersebut namun dia masih tidak boleh menyanyi.

“Malam ni dia memang tak boleh langsung tapi tetap mahu meneruskan persembahan. Sebab itu bila dia cuba nak menyanyi, suara dah tak keluar sebab semakin teruk,” katanya kepada mStar Online.


Status pendedahan yang dimuat naik oleh pengurus Zamani.

Dalam persaingan minggu kelima GV5 yang berlangsung di Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) di sini pada Ahad, Zamani yang sepatutnya menyanyikan lagu ‘Mengapa Perpisahan Yang Kau Pinta’.

Biarpun penyanyi lagu ‘Gerimis Mengundang’ itu tidak dapat meneruskan persembahannya namun peminat memberi sokongan dengan menyanyikan lagu tersebut bersama sehingga tamat.

Selain Zamani, peserta yang bakal berentap ke peringkat seterusnya ialah Noryn Aziz, Mya Ruslee, Dia Fadila, Forteen, Farawahida, Hetty Sarlene, Amelina dan duo Billyzulkarnain.Selain Ramli MS dan Datuk Khatijah Ibrahim, penghakiman pada minggu ini dilakukan bersama Datuk AC Mizal selaku juri jemputan.

Anugerah Bintang Cuckoo Paling Gempak minggu ini pulak disandang oleh Noryn Aziz. Juara Gegar Vaganza musim kelima bakal membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 berserta trofi manakala RM50,000 untuk naib juara dan RM30,000 tempat ketiga.

Tempat keempat, kelima dan keenam pula masing-masing bakal membawa pulang wang tunai sebanyak RM30,000, RM20,000, RM15,000 dan RM10,000 beserta trofi.

Sumber:mStar