Salma Asis ak.ui kur4ng mesra media s0sial punca diri kura.ng dikenali

Jika diikutkan profil penyanyi ini bukan biasa-biasa. Menjadi Juara pada pertandingan Mentor musim ke5(2011) dan 3 Juara(2016), belum lagi melayakkan Salma Asis meletakkan dirinya sebaris dengan penyayi-penyanyi p0pular yang lain.

“Saya tak aktif di aplikasi Smule, TikTok serta pelbagai lagi jadi orang pun tak kenal saya ini siapa.

Kalau setakat TV mungkin mereka tahu siapa saya tapi selepas itu hilag dan lupa begitu saja,” kata penyanyi ini mengulas kega.galannya mencu.ri hati peminat.

Bersama mentor nya, Erra Fazira

Salma berkata lagi, kur.ang mesra dengan aplikasi terkini menjadikan pun.ca dia teggelam dari rad.ar industri seni tanah air.

“Semasa menang Mentor lagi perkara ini sudah berlaku di mana orang lebih terta.rik dengan bakat kelah.iran Smule. Mungkin cita rasa orang dah bertvkar.

“Sekarang kita boleh tengok penyanyi yang suaranya hebat pun tak popular berbanding yang menyanyi lagu ala santai dan boleh menari TikTok cepat naik dan dikenali.

Saya tidaklah terasa hati kerana mungkin ini trend zaman sekarang. Saya tak boleh nak sal.ahkan industri kita kerana ini zaman mereka untuk dapat perhatian,” katanya seperti yang dilap0rkan Harian Metro.

Ulas bintang berbakat besar ini lagi, mereka yang memilih aktif di aplikasi begini perlu k0nsisten dengan apa yang dilakukan dengan kerap memvatnaik video agar sentiasa diingati.

“Hari-hari kena muat naik video agar orang kenal dan senang ingat. Saya tak terta.rik sangat kerana rasa benda ini rem.eh dengan TikTok dan yang lain-lain.

“Lagipun macam tak sesuai saya buat TikTok kerana saya pun ada anak dan mereka sudah besar. Kalau tengok emaknya terkinja-kinja dekat TikTok mesti mereka nak ikut benda yang sama.

“Kita tak nak anak-anak kita terjeru.mus dalam TikTok dan itu sebabnya saya tak buat. Mungkin zaman sekarang zaman tu.lar, jadi tak naklah tu.lar dengan benda tak elok kerana anak pun dah besar,” katanya.

“Anak yang sulung kini berusia 14 tahun. Saya memang tak suka mereka tengok TikTok dan pant4u mereka. Setakat ini mereka tiada akaun TikTok,”ujar ibu anak tiga ini lagi.

Mengenai perkembangan terkini, Salma bakal tampil dengan single terbaru berjudul Memu.ja Asmara ciptaan Asturi dan Yan Senara terbitan Mohd Fazli Hassan dan Asmadie Mokhadar di bawah syarikat Eria Ventures SB & Maiamanja Pictures SB.

 

 

Sumber: BH